Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andreea Marin

26 Mai 2016
Vizualizari: 790
Comentează add

Asistentul secretarului general al NATO, Sorin Ducaru, consideră că prin aderarea Muntenegrului s-ar putea crea premisele pentru refacerea stabilităţii în regiune.

NATO intenţionează să se concentreze asupra Balcanilor, la următorul summit

andreea-marin

Sorin Ducaru. Foto: nato.int.

Responsabilii NATO intenţionează să se concentreze asupra zonei Balcanilor, la următorul summit al Alianţei de la începutul lunii iulie.

Asistentul secretarului general al NATO, Sorin Ducaru, consideră că prin aderarea Muntenegrului s-ar putea crea premisele pentru refacerea stabilităţii în regiune.

Aprecierea vine în contextul în care Alianţa se confruntă în prezent cu cele mai complexe provocări şi riscuri de la încheierea Războiului Rece.

Este vorba despre două direcţii majore: ameninţarea care vine dinspre Est şi aceea dinspre Sud - mai spune Sorin Ducaru.  

Sorin Ducaru: ”Pentru prima dată în istoria Alianţei Nord-Atlantice ţările membre recunosc două riscuri majore manifestate simultan: din Est, Rusia nu ratează nicio ocazie să şi arate interesul istoric pentru zona Balcanilor şi să folosească orice oportunitate de a provoca NATO.

”Aceeaşi strategie o aplică şi în cazul ţărilor din Balcani, care şi-au exprimat intenţia de a încheia partenerite cu NATO.

”Pe de altă parte, observăm tensiunile determinate de politicile şi religiile radicale, terorismul şi uriaşul val de refugiaţi înregistrat în ultimul timp, iar zona Balcanilor se află la confluenţa tuturor acestor factori.”   

Asistentul secretarului general al NATO, Sorin Ducaru, a făcut aceste precizări într-un mesaj video transmis pentru conferinţa "Provocări la adresa Securităţii din Balcani", organizată la Cercul Militar din Capitală.


Etichete NATOBalcaniasistentul secretarului general al NATOSorin DucaruProvocări la adresa Securităţii din Balcani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live