Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Catrinel Oprişiu

1 Iulie 2019
Vizualizari: 736
Comentează add

Naționalele de volei ale României au câștigat Silver League

catrinel-oprisiu

Naționala masculină de volei a României: Foto: Catrinel Oprișiu.

Naționalele de volei ale României, atât cea feminină, cât și cea masculină, au câștigat Liga de Argint (Silver League) și au promovat în Golden League, alături de cele mai valoroase reprezentative ale Batrânului continent.

Nationala MASCULINA / ROMÂNIA-GRECIA 3-0 (25-21, 25-23, 25-21)

Echipa masculină a României a câștigat trofeul duminică, la Alexandria, după ce a trecut în finală de Grecia cu 3-0, dupa ce in tur „tricolorii” au trecut in deplasare, tot cu 3-2.

Jucătorii pregătiți de Dănuț Pascu au câștigat grupa de calificare cu maximum de puncte, după duble victoria in fata nationalelor Danemarcei, Georgiei și Azerbaidjanui. A fost o victorie clară a românilor, care au condus în permanență și nu le-au dat nicio șansă elenilor. Rareș Bălean a fost MVP-ul partidei, dar evoluții excelente au avut și Laurențiu Lică, Mihai Gheorghiță, Robert Aciobăniței sau liberoul Vlad Kantor.

La sfaristul lunii incep pregatirile pentru EUROPENE

Voleibalistii „Tricolori” vor incepe la sfarsitul lunii iulie pregatirile pentru Campionatul European din această toamnă (12-29 septembrie).

Au promovat în Golden League, dar au și un avantaj în fața Greciei. echipă pe care o vor reîntâlni și la Europene, în grupa de la Montpellier. România va juca în meciul de deschidere la Campionatului European, contra Franței, pe 12 septembrie, într-o grupă din care mai fac parte Bulgaria, Portugalia și Italia.

România revine la un Campionat European după 24 de ani de pauză.

Nationala FEMININA / ROMÂNIA-SLOVENIA 3-0 (25-22, 25-14, 25-17)

Nationala feminina a avut mai multe emoții în finala din Silver League, cu Slovenia. Voleibalistelke noastre au fost invinse în meciul tur, din deplasare, cu 3-1, si aveau nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1 în mansa a doua disputata la Alexandria, iar apoi să se impuna și in setul de aur. Ceea ce s-a și întâmplat. Vineri, 28 iunie, au trecut de adversare in minimum de seturi și au câștigat și Golden setul cu 15-12.

Jucatoarele pregătite de italianul Luciano Pedullà se pregatesc si ele pentru Campionatul European care va avea loc în perioada 23 august-8 septembrie în Slovacia, Turcia, Polonia și Ungaria. Romania va juca intr-o grupa organizata la Budapesta, si va juca în ordine cu Olanda, Ungaria, Estonia, Croația și Azerbaidjan.


 


Etichete Naționalele de volei ale Românieiliga de argintsilver leaguegolden leagueromaniagreciavolei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live