Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 19 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

24 Iunie 2010
Vizualizari: 1767
Comentează add

Creştinii sărbătoresc pe data de 24 iunie naşterea ultimului prooroc al Vechiului Testament

Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul - Sânzienele

remus-radulescu

Ioan Botezătorul s-a născut cu 6 luni înainte de Iisus Hristos,  în familia preotului evreu Zaharia.

Naşterea lui a avut loc în urma intervenţiei divine în viaţa bătrânilor Zaharia şi Elisabeta, care au fost  înştiinţaţi de un înger că fiul lor va fi proroc.

Ioan este ultimul profet al Vechiului Testament şi el a pregătit terenul pentru mesajul lui Hristos. I-a îndemnat pe oameni la pocăinţă şi i-a botezat în Iordan pe cei care mărturiseau că vor să schimbe ceva în viaţa lor.

Ioan l-a botezat şi pe Iisus recunoscând în el pe Mesia. Mişcarea de reformă spirituală pe care a iniţiat-o a deranjat pe conducătorii politici ai evreilor. Ioan a fost închis la porunca regelui Irod şi decapitat.
 
Sărbătoarea creştină dedicată naşterii lui Ioan Botezătorul s-a suprapus peste o tradiţie precreştină în care ziua de  24 iunie era dedicată Sânzienelor, personaje mitologice despre care se credea că aduceau fertilitate şi belşug.

Corespondentul terestru al acestui mit este floarea galbenă de drăgaică sau sânziană care înfloreşte în această perioadă.

Din punct de vedere creştin, însă, personajul principal al zilei de 24 iunie rămâne Sfântul Ioan Botezătorul, ultimul prooroc şi cel care a pregătit venirea în lume a Domnului.
 


Etichete nastereminuneElisabetaZaharia,proorocIoanbotezatorul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live