Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

29 Octombrie 2021
Vizualizari: 366
Comentează add

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, consideră că este nevoie de un Guvern cu drepturi depline pentru rezolvarea crizelor cu care se confruntă România.

N. Ciucă: "Cum arată situaţia şi cifrele, guvernul nu are şanse să treacă"

sergiu-stet

  Nicolae Ciucă.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a admis vineri, 29 octombrie, că din punct de vedere matematic guvernul pe care el îl propune nu are cum să treacă în Parlament, dar a precizat că dacă miercuri va fi votat, se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune, transmite Agerpres.
 
"Sigur, aşa cum arată situaţia şi cifrele, matematic, guvernul nu are şanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a putut constata destul de multă inflexibilitate în negociere şi am realizat că probabil nu se va ajunge la un acord politic astfel încât să putem determina o majoritate care să aprobe guvernul în Parlament. Totuşi, ţinând cont de situaţia în care ne găsim astăzi, una deosebit de complicată, am hotărât să merg cu programul de guvernare şi Cabinetul în Parlament, pentru că de astăzi până miercuri mai este timp. Există timp de reflecţie pentru fiecare dintre parlamentari, cred că pot să se gândească fiecare dintre ei la ceea ce spunem electoratului din circumscripţiile în care am fost aleşi", a spus Nicolae Ciucă.
 
Premierul desemnat a subliniat că este nevoie de un Guvern cu drepturi depline pentru rezolvarea crizelor cu care se confruntă România.
 
"În afara acestei situaţii de criză în care ne aflăm astăzi - şi sanitară, şi cea generată de creşterea preţurilor la energie şi la gaze, creşterea preţurilor la alimente - este şi această criză politică ce trebuie rezolvată de către politicieni. Prin votarea acestui guvern, au posibilitatea să se aşeze cu toţii şi să găsească un numitor comun. Mai mult decât atât, discutăm despre PNRR, el a fost aprobat şi de către ECOFIN, urmează ca foarte curând să fie nevoie să-l punem în practică şi să gestionăm aceste fonduri. Pentru aceasta avem nevoie de un guvern cu drepturi depline. Asta este situaţia şi astea sunt argumentele pentru care am decis să merg cu programul de guvernare şi lista Cabinetului în Parlament', a afirmat Ciucă. 

Etichete Nicolae Ciucăguvernlistă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live