Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL * Meteo * Sport Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

23 Februarie 2015
Vizualizari: 852
Comentează add

Domnitorul Şerban Cantacuzino a ridicat, între anii 1679 - 1681, la vest de orașul București, cea mai importanta ctitorie a sa, ansamblul Cotroceni.

Muzeul Național Cotroceni din București Muzeul Național Cotroceni din București - Conține audio

mihaela-helmis

Muzeul Național Cotroceni. Foto: www.muzeulcotroceni.ro 

Domnitorul Şerban Cantacuzino a ridicat, între anii 1679 - 1681, la vest de orașul București, cea mai importanta ctitorie a sa, ansamblul Cotroceni.

În cadrul acestuia se remarcau biserica „Adormirea Maicii Domnului“ - asemănătoare tipologic bisericii episcopale din Curtea de Argeş - precum şi grandiosul palat domnesc, edificat în spiritul baroc - specific civilizaţiei occidentale europene a acelor vremuri.

Despre trecerea timpului si locul in care e gazduit azi Muzeul National Cotroceni, despre fast si evenimente memorabile , astazi , impreuna cu muzeograf Stefania Ciubotaru
AUDIO: Muzeul Național Cotroceni
Palatul Cotroceni, ctitorie a domnitorului Şerban Cantacuzino, purtand si marca celorlalti conducatori ai tarii ce l-au locuit, gazduieste azi un Muzeu National , unic prin grandoarea cladirii-monument si exponate , -si care continua sa fie si azi in centrul vietii culturale contemporane.

Ne-am fi putut opri in cuhnie, in trapeza manastirii sau in biblioteca regala, dar pentru unicitatea sa, am ales acum , impreuna cu muzeograf Stefania Ciubotaru , impresionantul Salon Cerchez.
AUDIO: Muzeul Național Cotroceni


Etichete 365 de muzee în 365 de zileMuzeul Național CotroceniBucureștiȘerban Cantacuzinobiserică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live