Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raul Matiş, Târgu Mureş

23 Februarie 2015
Vizualizari: 2308
Comentează add

Cu o vechime de 115 ani, Muzeul de Istorie din Sighişoara este unicat în România, se află în proprietatea municipalităţii, iar anual peste 150.000 de vizitatori îi trec pragul.

Muzeul de Istorie din Sighişoara Muzeul de Istorie din Sighişoara - Conține audio

raul-matis-targu-mures

Turnul cu ceas din Sighişoara. Foto: Raul Matiş

Muzeul de Istorie din Sighisiara, situat in vestitul Turnul cu ceas, va esteprezentat azi in cadrul campaniei noastre , prin raritatile pe care le detine.

E o clădire construită în secolul al XIV-lea pentru a proteja poarta principală a oraşului, iar în decursul timpului a mai adăpostit închisoarea militară a oraşului şi sala de şedinţe a consiliului orăşenesc.

Cu o vechime de 115 ani, Muzeul de Istorie din Sighişoara este unicat în România, se află în proprietatea municipalităţii, iar anual peste 150.000 de vizitatori, din ţară şi din străinătate, îi trec pragul.

Gasim aici o colecţie de arheologie, una dedicată istoriei farmaciei şi medicinei, o expoziţie de mobilier urban, una dedicată breslelor meşteşugăreşti din Sighişoara, o expoziţie de orologerie şi două expoziţii dedicate fondatorului muzeului, dr. Joseph Bacon, respectiv savantului Hermann Oberth.

Muzeul mai are o bogată colecţie de arme medievale dar si moderne, iar în fosta închisoare militară a cetăţii este organizată o cameră de tortură cu replici după obiecte de tortură de secol XVIII. 

AUDIO: Muzeul de Istorie din Sighişoara

AUDIO: Muzeul de Istorie din Sighişoara


Etichete 365 de muzee în 365 de zileMuzeul de Istorie din SighişoaraexpoziţieTurn cu ceas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live