Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 14 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

18 Mai 2013
Vizualizari: 1409
Comentează add

Manifestările fac parte dintr-o acţiune la nivel european prin care vizitatorii sunt invitaţi în muzee şi pe timpul nopţii, intrarea fiind gratuită.

Muzee săteşti în circuitul "Nopţii Muzeelor" de la Sibiu

carmen-vulcan-sibiu

Piaţa Mare din Sibiu. Foto: Carmen Vulcan.

Pentru prima oara, în Noaptea Muzeelor, în judetul Sibiu vor putea fi vizitate gratuit muzee satesti, colectii particulare sau bisericesti din 13 localitati.
 
Tot în premiera va fi organizata Caravana Noaptea Muzeelor, un circuit de vizitare nocturna prin mai multe localitati ale judetului, care va porni, la ora 17.00, de la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. 
 
Caravana va ajunge la Palatul Brukenthal din Avrig, fosta resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, se va opri apoi la poalele Transfagarasanului, la Muzeul etnografic "Badea Cârtan” de la Cârtisoara, în satul Nou Român la Centrul Cultural Memorial "Dr. Gheorghe Telea Bologa" la abatia cistericana din comuna Cârta, dupa care se va întoarce în Sibiu unde va fi vizitat Muzeul de etnografie saseasca "Emil Sigerus” si  Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder”, care detine o mumie egipteana cu peste 2000 de ani vechime.
 
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului si celelalte sectii ale Complexului National Muzeal Astra pot fi vizitate gratuit pe tot parcursul zilei, pâna la ora 01.00 noaptea.
 
În Muzeul în aer liber vor fi organizate concerte de muzica traditionala, spectacole de teatru pentru copii, proiectii de filme dar si un maraton gastronomic transilvanean.
 
Si la Muzeul National Brukenthal, în timpul zilei, pâna la ora 18.00, vor putea fi vizitate gratuit toate sectiile, dar în cursul serii, pâna la miezul noptii, vor ramâne deschise doar câteva expozitii de la parterul Palatului Brukenthal si al Muzeului de Istorie.
 
De asemenea vor fi deschise si frumos iluminate gradinile din incintele muzeelor.
 
Muzeul de Istorie Naturala de pe strada Cetatii a pregatit o surpriza mai ales pentru cei mai mici vizitatori.
 
La ora 18.00, în curtea muzeului va fi deschisa Gradina cu Dinozauri, care prezinta sase dinozauri din diferite specii, exponate ale caror marime ajunge si la opt metri înaltime.

Etichete Stiri CentruNoaptea MuzeelorPalatul BrukenthalDumbrava SibiuluiGradina cu Dinozauri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live