Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

18 Februarie 2019
Vizualizari: 446
Comentează add

Lipsa forţei de muncă este cea mai mare problemă a judeţului Constanţa.

Muncitori de import din Asia de Sud-Est (Vietnam şi Sri Lanka)

sorin-cealera-constanta

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa vrea să aducă personal calificat din Vietnam şi Sri Lanka pentru angajare în România.

Lipsa forţei de muncă este cea mai mare problemă cu care se confruntă majoritatea firmelor din judeţul Constanţa. Din acest motiv, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură încearcă să le vină în ajutor angajatorilor, organizând un eveniment care să faciliteze aducerea de personal calificat din Asia de Sud-Est.

Lipsa forţei de muncă a devenit o problemă acută pentru multe firme din ţară, în condiţiile unui adevărat exod al muncitorilor români în ţările europene, iar recrutarea lucrătorilor din ţările asiatice s-a dovedit o iniţativă inspirată, anul trecut. Pestre 1600 de vietnamezi au fost angajaţi în România.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează astăzi, de la ora 11:00, un eveniment de prezentare pentru firmele din judeţ, interesate să aducă personal calificat din Vietnam şi Sri Lanka.

Serviciile prezentate sunt procesul de recrutare, conform solicitărilor companiilor interesate, organizarea selecţiei pentru testarea aptitudinilor lucrătorilor, documentaţia şi obţinerea avizului de muncă pentru fiecare lucrător, obţinerea vizei şi formalităţile pentru aducerea lucrătorului în ţară.

Se pot asigura categorii de muncitori calificaţi pentru construcţii, domeniul hotelier şi ospitalitate, servicii şi industrie, comerţ.

Ţinând cont de necesarul tot mai mare de forţă de muncă, Guvernul României a aprobat luna trecută un contingent de 20.000 de lucrători nou admişi pe piaţa internă, cu 5000 mai mulţi decât în 2018.

Anul trecut, guvernul a suplimentat cu 8000 contingentul lucrătorilor nou admişi, după ce, conform Ministerului Muncii, numărul avizelor de muncă eliberate a înregistrat o creştere de 50%.


Etichete muncitoriangajati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live