Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

25 Octombrie 2010
Vizualizari: 1473
Comentează add

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că procedura parlamentară de adoptare a legilor trebuie modificată, deoarece foarte mulţi parlamentari sunt în situaţia de a vota în necunoştinţă de cauză.

Mulţi parlamentari "votează după deget"

ionut-dragu

Preşedintele României, Traian Băsescu. Foto: Administraţia Prezidenţială (Sorin Lupşa).

Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat, luni, că din respect pentru români, procedura parlamentară de adoptare a legilor trebuie modificată.

"Este clar că, din punct de vedere al procedurilor parlamentare, foarte mulţi parlamentari sunt în situaţia de a vota în necunoştinţă de cauză, în situaţia de a vota după deget", a precizat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a subliniat că nu mai poate continua "dictatura" preşedinţilor celor două Camere ale parlamentului, care semnează legi trimise la promulgare, deşi ştiu în ce condiţii au fost adoptate.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat că nu a primit la Cotroceni reglementările legate de reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mici.

Traian Băsescu a menţionat că se va "pronunţa cu celeritate asupra acestor legi" subliniind că "se poate miza, din partea sa, pe o poziţie în acord cu interesul naţional şi nu pe una populistă".

Protestele "sunt îndreptăţite"

Preşedintele României Traian Băsescu a declarat că protestele sunt îndreptăţite din punct de vedere al reducerii veniturilor.

Cu toate acestea, Traian Băsescu a subliniat că nu este posibil ca oamenii politici să ducă România într-un derapaj.

"Eu însă sunt decis ca, împreună cu guvernul şi sprijinind guvernul, să contribui la a se lua măsurile necesare pentru România, în aşa fel încât să intrăm într-un proces de redresare solid durabil.

"A trecut vremea când mai puteam utiliza veniturile bugetului de stat pentru voturi. În momentul de faţă, veniturile bugetului de stat trebuiesc utilizate pentru ţară. Atâtea câte sunt ele" a declarat Traian Băsescu. 

Preşedintele României a mai declarat că regretă faptul că un cadru didactic se află în greva foamei.

Traian Băsescu a precizat că "nu aşa se pot rezolva problele generale de care doamna învăţătoare vorbeşte atunci când îşi motivează acţiunea sa de grevă a foamei".

De asemenea, Traian Băsescu a subliniat că ar dori ca dascălul aflat în greva foamei să participe la rezolvarea problemelor din învăţământ.


Etichete Traian BăsescuconferinţăCotroceniparlamentprocedurăcamereTVAlegi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live