Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Martie 2018
Vizualizari: 767
Comentează add

Ministrul Sănătăţii, Sorina Piuntea, atrage atenţia că curăţenia din unităţile medicale nu este direct proporţională cu fondurile care li se alocă.

Multe spitale nu prea respectă regulile de igienă,spune ministrul Sănătăţii

radiojurnal

 Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. Foto: Marilena Frâncu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, afirmă că sunt multe spitale unde nu prea se pune accent pe respectarea regulilor de igienă, iar curăţenia din unităţile medicale nu este direct proporţională cu fondurile. 

"Sănătatea înseamnă şi curăţenie. Un sistem medical performant presupune, pe lângă specialişti foarte buni, pe lângă echipamente medicale de înaltă performanţă, şi respectarea regulilor de igienă pentru un act medical acordat în condiţii de siguranţă, atât pentru pacient, cât şi pentru personalul medical. Avem reguli, foarte multe reguli în sistem, numai că ele trebuie şi respectate. Am constatat că sunt multe spitale unde nu prea se pune accent pe respectarea regulilorŢ, spune ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Sorina Pintea a prezentat şi statistici europene care susţin că, în România, infecţiile asociate asistenţei medicale sunt subraportate. Datele arată că în România la pacienţi care ies din spital se înregistrează doar 1,4% infecţii asociate actului medical, faţă de Germania - 3,5%, Danemarca - 5,3% sau Belgia - 6,3 procente.


Etichete Sorina Pinteasănătateinfecţiiigienă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live