Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2016
Vizualizari: 2220
Comentează add

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, afirmă, la Radio România Actualităţi, că România este ţara cu cea mai mare stabilitate economică din zonă.

Mugur Isărescu:România, ţara cu cea mai mare stabilitate economică din zonă Mugur Isărescu:România, ţara cu cea mai mare stabilitate economică din zonă - Conține audio

radiojurnal

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Foto: Arhivă.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, afirmă, la Radio România Actualităţi, că România este ţara cu cea mai mare stabilitate economică din zonă.

El a dat asigurări că BNR veghează la păstrarea echilibrului înregistrat în ultimii ani de moneda naţională, dar nu s-a putut implica în problemele legate de creditele în franci elveţieni, pentru că nu avea competenţe pe acest sector:

Mugur Isărescu: "Starea maroeconomică a României este, în prezent, aproape dintre cele mai bune comparativ cu ţările din regiune. Crede cineva că este simplu să asiguri stabilitatea monedei naţionale? În ultimii doi ani, şi asta nu este o laudă, este o realitate pe care o constată oricine, leul este una dintre cele mai stabile monede din regiune, în condiţiile unor turbulenţe europene şi internaţionale. Să ai grijă ca evoluţia leului să fie echilibrată, să nu apară mişcări bruşte, să nu se se creeze distorsiuni nu este o chestiune uşoară, dar este într-adevăr datoria Băncii Naţionale".

AUDIO: Interviul integral difuzat în cadrul emisiunii "Oameni care mișcă România". Realizator Ruxandra Săraru.


Etichete exclusiv radioguvernatorul bnrmugur isarescurrastabilitate economicacredite in franci elvetieni,oameni care misca romania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live