Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Iulie 2019
Vizualizari: 4048
Comentează add

Mucurile de ţigară aruncate în mediul înconjurător afectează dezvoltarea plantelor, se arată într-un studiu efectuat în Marea Britanie.

Mucurile de ţigară aruncate afectează dezvoltarea plantelor

florin-lepadatu

 Foto: Reuters

Mucurile de ţigară aruncate în mediul înconjurător afectează dezvoltarea plantelor, se arată într-un studiu efectuat în Marea Britanie, citat vineri de Press Association.

Majoritatea mucurilor de ţigări conţin un filtru fabricat din fibre de acetat de celuloză, un tip de bioplastic, dar şi plastifianţi.

În urma studiului s-a descoperit că filtrele de la ţigările care nu au fost fumate au avut acelaşi efect asupra dezvoltării plantelor ca şi filtrele utilizate, ceea ce indică faptul că rezultatul nociv asupra vegetaţiei este consecinţa prezenţei filtrului în sine, chiar şi în absenţa substanţelor toxice eliberate prin arderea tutunului.

Prezenţa mucurilor de ţigări în sol reduce succesul germinării şi lungimea tulpinilor de trifoi cu 27%, respectiv 28%, se arată în concluziile studiului publicat în jurnalul Ecotoxicology and Environmental Safety.

La iarbă, succesul germinării a fost redus cu 10%, iar lungimea tulpinilor a scăzut cu 13%.

Circa 4,5 trilioane de mucuri de ţigară sunt aruncate anual, acestea fiind forma de poluare cu plastic a planetei cel mai des întâlnită.

Cercetătorii precizează că este nevoie de mulţi ani, chiar decenii, pentru ca filtrele să se descompună în mediul înconjurător, potrivit Agerpres.

 

Etichete Exclusiv onlineţigări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live