Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

3 Aprilie 2013
Vizualizari: 1390
Comentează add

Opoziţia critică guvernul pentru modul în care a repartizat banii de la buget şi calculează că o eventuală întrerupere a lucrărilor ar duce la pierderi de sute de milioane de lei.

Moţiunea pe tema metroului, respinsă de deputaţi

mihaela-dragomir

Foto: Alexandru Lancuzov

Moţiunea simplă a opoziţiei "Salvaţi metrolul bucureştean" a fost respinsă de Camera Deputaţilor.

Opoziţia critică guvernul pentru modul în care a repartizat banii de la buget şi calculează că o eventuală întrerupere a lucrărilor ar duce la pierderi de sute de milioane de lei şi la concedierea a 3.000 de angajaţi.

Deputaţii PDL cereau guvernului să transfere fonduri de la ministerul mediului la ministerul transporturilor pentru finanţarea lucrărilor de la noua magistrală a metroului bucureştean, ca soluţie la stagnarea proiectului, precum şi extinderea finanţărilor europene.

Încă de la citirea moţiunii, săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a răspuns cu acuzaţii la adresa fostei guvernări democrat-liberale pentru întârzierile înregistrate în derularea lucrărilor.

Schimb acid de critici între reprezentanţii puterii şi cei ai opoziţiei, miercuri în Camera Deputaţilor.

PDL acuzat de "căpuşarea Metrorex"

Banca Europeană de Investiţii a aprobat cofinanţarea a 50% din costurile de execuţie a lucrărilor la magistrala V Drumul Taberei Pantelimon.
 
Bugetul insuficient alocat de executiv blochează evoluţia proiectului, a declarat democrat-liberalul Gheorghe Udrişte, fost director al Metrorex în timpul guvernării Boc.

"Ca urmare, Banca Europeană de Investiţii a aprobat co-finanţarea în proporţie de 50% a costurilor de execuţie a acestei linii magistrale de metrou şi achiziţia materialului rulant aferent. Cu toate acestea, alocarea prin bugetul anului 2013, recent aprobat, a unor sume cu totul insuficiente pentru execuţia lucrărilor programate pe acest an au determinat luarea măsurii de oprire a lucrărilor şi de conservare a lucrărilor executate", a spus Gheorghe Udrişte.

În replică, ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, spune că executivul a dat bani pentru continuarea lucrărilor la metrou.

Mai mult, el acuză guvernarea PDL de căpuşarea Metrorex. 

"Investiţiile greşit direcţionate, managementul defectuos al celor care au condus societatea ar putea avea ca efect faptul că demersul financiar actual să nu-şi poată atinge obiectivul. Acum încercăm să salvăm metroul bucureştean de căpuşe, căpuşe care s-au format în perioada portocalie şi care au mâncat bani grei de la metrou", a spus Relu Fenechiu. 

Moţiunea "Salvaţi metroul bucureştean" a fost respinsă cu 211 voturi "împotrivă", 11 abţineri şi 71 de voturi "pentru".


Etichete metroumoţiunePDLVictor PontaCamera DeputaţilorDrumul TabereilucrăriinvestiţiiMetrorexmagistrală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live