Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

25 Februarie 2015
Vizualizari: 990
Comentează add

Deputaţii votează moţiunea simplă la adresa ministrului muncii şi tot astăzi, în plen, vor da vot final pentru ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.

Moţiune simplă la adresa ministrului muncii

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Deputaţii votează astăzi moţiunea simplă la adresa ministrului muncii şi tot astăzi, în plen, vor da vot final pentru ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali.

Proiectul de lege, care aproba ordonanţa înaintea alegerilor prezidenţiale, a fost declarat neconstituţional, la sesizarea PNL şi a revenit pe masa de lucru a Legislativului.

Proiectul de lege va fi supus astăzi unui vot în plenul Camerei Deputaţilor.

Decizia finală aparţine însă Senatului.

La Camera Deputaţilor se aşteaptă şi un vot asupra moţiunii simple a PNL, prin care liberalii condamnă desfiinţarea inspectoratelor de muncă pe baza unei ordonanţe de urgenţă a guvernului.

Liberalii susţin că prevederile actului normativ încurajează frauda fiscală şi subordonează guvernului Ponta întreaga activitate din domeniul relaţiilor de muncă.

De cealaltă parte, ministrul muncii, Rovana Plumb, precizează că guvernul nu desfiinţează Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, ci comasează cele două instituţii într-una, care să poată preveni fraudele în mod real.


Etichete moțiune simplădeputațiministrul muncimigrație aleși locali

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live