Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Cerven

12 Martie 2014
Vizualizari: 1516
Comentează add

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România , Aurel Vainer şi preşedintele Congresului European Evreiesc Moshe Kantor au primit înalte decoraţii de stat.

Moshe Kantor şi Aurel Vainer, decoraţi de Traian Băsescu

angela-cerven

Moshe Kantor şi Aurel Vainer (dreapta). Foto: presidency.ro.

Marţi, a avut loc la Bucureşti întâlnirea bordului Congresului European Evreiesc.

Aceasta a prilejuit preşedintelui Traian Băsescu acordarea unor înalte distincţii de stat ale României.

Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România , Aurel Vainer a fost decorat cu Ordinul Naţional Steaua României in grad de ofiţer, iar preşedintele Congresului European Evreiesc Moshe Kantor cu Ordinul Naţional pentru Merit in grad de Mare Cruce.

Ceremonia de acordare a distincţiilor a fost urmată de o întâlnire la Palatul Parlamentului.

In cadrul acesteia, Preşedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor a spus că societatea ar trebui să fie mai atentă la comportamentul partidelor neofasciste din Europa si la manifestarile antisemite publice.

El a mai precizat că reprezentanţii comunitatilor evreieşti din Europa se aşteaptă ca preşedinţii şi premierii ţărilor din Uniunea Europeana să fie mai stricţi şi să penalizeze aceste situaţii de pericol.

"Trebuie să fim puternici şi încrezători in protejarea credinţei noastre democratice şi a instituţiilor democratice. De aceea aplaudăm situaţia din Romania unde nu există loc pentru partide extremiste nici in guvern, nici in parlament" a mai spus preşedintele Congresului Evreiesc Mondial Moshe Kantor.

"Intâlnirea a fost o reuşită in ceea ce priveşte schimbul de idei, iar participanţii au plecat cu o imagine bună despre Romania pe care o vor duce in ţările lor. S-a vorbit mult despre politica europeana, pericolul extremismului, dar s-a vorbit si despre cei care au fost decoraţi şi rolul pozitiv al comunităţilor evreieşti din tară in istoria României" a spus la sfârşitul întâlnirii preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer. 


Etichete Congresul European EvreiescTraian BăsescudistincţiiAurel VainerOrdinul Naţional Steaua României in grad de ofiţerMoshe KantorOrdinul Naţional pentru Merit in grad de Mare Cruce

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live