Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

17 Noiembrie 2016
Vizualizari: 761
Comentează add

În urma ordinului prin care nu e recunoscută autoritatea CPI semnat de Vladimir Putin, niciun cetăţean rus nu va putea fi judecat la Haga pentru crime de război sau genocid.

Moscova s-a retras din tratatul Curţii Penale Intenaţionale - CPI

octavian-begu

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin     Foto: http://en.kremlin.ru/events/president/trips.

Preşedintele Vladimir Putin a revocat printr-un ordin semnătura Rusiei din 2000 în Statutul de la Roma prin care a fost creată Curtea Penală Internaţională, tratat pe care Moscova nu l-a ratificat până acum.

Kremlinul a motivat că, timp de 14 ani cât a funcţionat, Curtea cu sediul la Haga a pronunţat doar patru sentinţe şi a cheltuit peste un miliard de dolari.

Moscova a denunţat în ianuarie lipsa de obiectivitate a instanţei internaţionale după ce a autorizat o investigaţie a posibilelor crime de război săvârşite în timpul războiului dintre Rusia şi Georgia din 2008.

La începutul săptămânii, Curtea Penală Internaţională a dat publicităţii o declaraţie în care se vorbeşte de Crimeea, drept un teritoriu ocupat. În urma ordinului semnat de Vladimir Putin, niciun cetăţean rus nu va putea fi judecat la Haga pentru crime de război sau genocid, decât în cazul unei decizii în acest sens a Consiliului de Securitate al ONU, dar acolo Rusia are drept de veto.

Şi Statele Unite şi-au retras semnătura de pe tratat, iar recent mai multe ţări africane au făcut acelaşi lucru, amintesc agenţiile de presă


Etichete PutinHagaPenaltribunalcrimegenocidTPIGeorgiaKremlinTRATATRATIFICARE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live