Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

19 August 2010
Vizualizari: 1574
Comentează add

Un incendiu la o groapă de gunoi din apropierea capitalei ruse degajă fum toxic, potrivit ecologiştilor ruşi.

Moscova ameninţată din nou de fum

ionut-dragu

Incendiile de vegetaţie din Rusia s-au diminuat simţitor. Foto: Reuters.

Un incendiu izbucnit într-o groapă de gunoi de lângă Moscova ameninţă capitala rusă cu noi valuri de fum toxic, după cele degajate, în ultimele săptămâni, de incendiile de turbă.

Potrivit AFP, incendiul a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, într-o groapă de gunoi, cu o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, situată în districtul Şcelkovski, la 35 de kilometri nord-est de Moscova, şi s-a extins pe o suprafaţă de două hectare.

Un locuitor din districtul Şcelkovski a relatat pentru AFP că flăcările, vizibile în timpul nopţii pe o rază de câţiva kilometri, au scăzut în intensitate, dar un miros puternic, de plastic ars, continuă să fie simţit până în estul Moscovei.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă "incendiul va dura mult timp", la faţa locului fiind mai multe vehicule de pompieri care încercau să stingă incendiul.

Autorităţile spun că nu există pericole, ecologiştii recomandă măşti de protecţie

"Ameninţarea unei extinderi a incendiului la pădurea vecină a fost înlăturată", a declarat un al oficial din cadrul ministerului, citat de Intefax.

De asemenea, autorităţile locale afirmă că nu există niciun pericol pentru populaţie.

Cu toate acestea, ecologiştii recomandă populaţiei să poarte măşti de protecţie împotriva fumului toxic.

Vladimir Sliviak, din cadrul ONG-ului rus Eco-Apărare spune că "ameninţarea este subestimată. Se degajă produse toxice, în special dioxine, din cauza recipientelor de plastic care ard".

Vladimir Sliviak a adăugat că fumul toxic rezultat din arderea recipientelor din plastic este mult mai periculos decât cel provenit de la incendiile de vegetaţie, care ard de câteva săptămâni în regiunea Moscovei.

Potrivit autorităţilor, incendiile de turbă, prezentă în mod natural în sol, ard lent, în adâncime şi sunt deosebit de greu de stins.


Etichete incendiugroapăgunoifumtoxicpădureRusiaMoscovaŞcelkovskiVladimir Sliviak

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live