Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Sava

18 Februarie 2022
Vizualizari: 492
Comentează add

Ceremonia s-a derulat azi, cu începere de la ora 13.30, la Casa Memorială ”Ion Roată”.

Moș Ion Roată, făcut cetățean de onoare la 140 de ani de la moarte

gabriel-sava

Moș Ion Roată. Foto: Muzeul Vrancei.

Consiliul Local al comunei Câmpuri a votat, la 140 de ani de la momentul trecerii în neființă, acordarea post-mortem a titlului de cetățean de onoare celui mai cunoscut fiu al localității, țăranul clăcaș Ion Roată.

Ceremonia s-a derulat azi, cu începere de la ora 13.30, la Casa Memorială ”Ion Roată”, urmată de oficierea unei slujbe de pomenire la mormântul lui Ion Roată, aflat în cimitirul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Satul Gura Văii, Parohia Rotilești.

La momentul comemorativ organizat la inițiativa Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere „Sublocotenent Ecaterina Teodoroiu” a participat și o garda de onoare.

”Felicitări autorităților locale care au făcut dreptate țăranului venit pe lume în 1806, pe Moșia Câmpuri, din Principatul Moldovei și a murit în 1882, într-o țară născută în 1859, numită România, la geneza căreia participase ca deputat în Adunarea ad-hoc din 1857, pentru care a primit Ordinul Național „Steaua României”! Manifestarea dedicate memoriei țăranului intrat în legendă este organizată în parteneriat cu Primăria Comunei Câmpuri, cu Școala Gimnazială din localitate și cele patru parohii ortodoxe (n.a.-Rotilești, Câmpuri 1, Câmpuri 2 și Valea Babei)”, au transmis reprezentanții Muzeului Vrancei, instituția care a preluat în patrimoniul său și casa memorială ”Moș Ion Roată” din Câmpuri.

Evenimentul a avut parte de susținerea Consiliului Județean Vrancea, în subordinea căruia se află Muzeul Vrancei.


Etichete mos ion roatacampuricetatean de onoareclacasvrancea(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live