Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

3 Martie 2021
Vizualizari: 112
Comentează add

În prezent acesta este pus la dispoziția utilizatorilor gratuit, doar în varianta pentru citire.

Monitorului Oficial va fi accesibil în format electronic, gratuit

florin-lepadatu

Foto: Agerpres.

Deputații au adoptat propunerea legislativă prin care formatul electronic gratuit al Monitorului Oficial va fi accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire și imprimare.

În prezent acesta este pus la dispoziția utilizatorilor gratuit, doar în varianta pentru citire.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat că este normal ca Monitorul Oficial să fie accesibil fiecărui cetățean.


Gabriel Andronache: "Monitorul Oficial este un serviciu public. Pe cale de consecință, toate actele normative pe care Monitorul Oficial le publică trebuie să fie accesibile fiecărui cetățean român. În formatul actual este evident că nu avem de-a face cu accesibilitate, ci cu aproape o imposibilitate de a citi Monitorul Oficial într-o formă decentă".


Realizator: Și deputatul USR PLUS Cristina Prună spunea că acest proiect de lege reprezintă normalitatea, pentru că de acum înainte căutarea și imprimarea documentelor vor fi accesibile tuturor cetățenilor.


Cristina Prună: "El face parte dintr-un pachet pe care noi, USR PLUS, l-am susținut pentru a reduce birocrația și a accesibiliza accesul cetățenilor la tot ce înseamnă acte normative și lucruri care vin din partea statului. Prin acest proiect de lege deschidem accesul. Va fi foarte ușoară căutarea după cuvinte cheie, imprimarea Monitorului Oficial și accesul într-un document de tip pdf".


Realizator: La rândul său, deputatul AUR Dan Tănase a vorbit despre importanța transparentizării Monitorului Oficial pentru fiecare român.


Dan Tănase: ȚÎn mod evident, AUR susține acest proiect legislativ, pentru că da, într-adevăr, în anul 2021 cetățenii României trebuie să aibă acces neîngrădit, liber la legislația pe care o votăm noi aici și care apare și în alte instituții publiceȚ.


Camera Deputaților este for decizional în acest caz. Documentul va fi trimis președintelui pentru promulgare, transmite redactorul RRA, Alina Bordeiașu.


Etichete monitorul oficial

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live