Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

11 Octombrie 2019
Vizualizari: 874
Comentează add

Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostaşului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc „ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD” şi data la care a fost eliberat Careiul.

Monedă de argint - “75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”

sergiu-podina

 Monumentul ostaşului român de la Carei.          Foto: Sergiu Șteț.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 14 octombrie, o monedă de argint cu tema “75 de ani de la eliberarea Ardealului de Nord”.

Reversul monedei redă imaginea Monumentului ostaşului român de la Carei, inscripţia în arc de cerc „ELIBERAREA ARDEALULUI DE NORD” şi data la care a fost eliberat ultimul teritoriu ocupat din Transilvania, şi anume 25 octombrie 1944.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 360,00 lei. 


Etichete Monumentului ostaşului român de la CareiArdealmonedăBNRrăzboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live