Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

27 Februarie 2020
Vizualizari: 392
Comentează add

În perioada regimului comunist, fabrica din Satu Mare a reprezentat unul dintre cele mai importante branduri de îmbrăcăminte din România.

"Mondiala" din Satu Mare se închide după 75 de ani de activitate

radio-romania-cluj

 Fostul hotel "Dacia" din Satu Mare.     Foto: hu.wikipedia.org/wiki/Dacia_Szálloda. 

După 75 de activitate, fabrica de confecții Mondiala din Satu Mare, se va închide în a doua jumătate a lunii martie. Din cei 3.000 de angajați pe care îi avea fabrica în anul 1980, acum au rămas doar 100, care au primit preaviz de concediere începând cu data de 20 martie.
 
Potrivit angajaților, omul de afaceri Romeo Pomponiu, coordonatorul fabricii din Satu Mare, a promis că toți muncitorii vor fi preluați de alte fabrici de confecții.
 
În perioada regimului comunist, fabrica din Satu Mare a reprezentat unul dintre cele mai importante branduri de îmbrăcăminte din România. Bazele fabricii au fost puse în 1935. De-a lungul anilor, îmbrăcămintea confecționată la fabrica Mondiala din Satu Mare a ajuns în cele mai importante țări din Europa, dar și în URSS și Statele Unite ale Americii.
 
După preluarea fabricii de către omul de afaceri Romeo Pomponiu, îmbrăcămintea produsă la fabrica din Satu Mare a fost vândută sub brandul Steilman. 

Etichete MondialatextilefabricăSatu MareSteilman

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live