Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2021
Vizualizari: 124
Comentează add

Guvernul urmează să aprobe un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea codului fiscal și a legii contabilității.

Modificarea și completarea codului fiscal și a legii contabilității

radiojurnal

Foto arhivă

Guvernul urmează să aprobe o revizuire a regimului fiscal al cheltuielilor pentru determinarea impozitului pe profit.

La reuniune va fi prezentată și Carta albă a apărării, un document elaborat de ministerul de resort, care include măsurile și acțiunile pe termen mediu și lung în domeniul apărării.

Are detalii redactorul RRA Andrei Șerban: "Guvernul urmeză să aprobe un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea codului fiscal și a legii contabilității, care vizează introducerea unei măsuri de revizuire a regimului fiscal al cheltuielilor pentru determinarea impozitului pe profit. Pe agenda ședinței mai figurează și un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții, varianta ocolitoare a municipiului Giurgiu. Finanțarea se realizează din fonduri externe nerambursabile de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, precum și din alte surse legal constituite. Miniștrilor li se va prezenta și Carta albă a apărării 2021, document care prezintă viziunea guvernului privind asigurarea contribuției forțelor armate la îndeplinirea obiectivelor naționale prioritare pentru asigurarea securității României. Este vorba de alocarea pentru domeniul apărării de către guvern a 2% din PIB până în anul 2026, precum și de cei trei piloni de securitate externă: apartenența la NATO, la Uniunea Europeană și Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Documentul prezintă și lecțiile învățate din recenta pandemie de COVID-19, în special în domeniul contribuției forțelor armate la sprijinirea autorităților civile, precum și în gestionarea fenomenelor asociate, cum ar fi știrile false."


Etichete guvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live