Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

5 Martie 2021
Vizualizari: 469
Comentează add

Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ideea impunerii obligativității elevilor din clasele a-VIII-a și a XII-a de a merge fizic la școală.

Modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile

petrut-hirtescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 martie, ora 16:01:30) - "Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, astăzi, că va face o solicitare către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, astfel încât elevii din clasele terminale să poată merge fizic la cursuri în localităţile care sunt deja în scenariul roşu, lucru contestat de Consiliul Naţional al Elevilor.

Reporterul RRA, Felicia Mocanu are amănunte:"Consiliul Național al Elevilor dezaprobă ideea impunerii obligativității elevilor din clasele a-VIII-a și a XII-a de a merge fizic la școală, într-un context cu risc ridicat de infectare. Consiliul solicită Ministerului Educației să adopte o măsură prin care elevii și părinții să își exprime opțiunea cu privire la modalitatea de continuare a cursurilor în localitățile unde se aplică scenariul roșu. Aceștia sunt de acord cu faptul că este important ca elevii care susțin examenele naționale la finele acestui an să poată avea posibilitatea de a se pregăti pentru acestea în spațiul școlar, dar trebuie să fie luate în calcul riscurile pe care le presupune prezența la școală a elevilor într-o comunitate cu o rată de infectare crescută. Conform rezultatelor ultimei consultări lansate de Consiliul Național al Elevilor în care peste 750 de unități de învățământ au furnizat informații despre măsurile igienico-sanitare existente, 50,1% dintre școlii nu dispun de dotări sanitare de bază, apă curentă, săpun, hârtie igienică, iar 43,4% dintre sălile de clasă nu sunt aerisite și dezinfectate în mod corespunzător."


Etichete şcoalăelevi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live