Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

14 Mai 2016
Vizualizari: 1419
Comentează add

Astăzi și mâine locuitorii din zonă, dar și turiștii, pot face o plimbare cu trenulețul, tras de o locomotivă cu abur, pe o distanță de 8 km, dus-întors, între Cornățel și Hosman.

Mocănița de pe Valea Hârtibaciului șuieră din nou

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Carmen Vulcan.

La acest sfârsit de săptămână, Mocanita de pe Valea Hartibaciului este repusă din nou în funcțiune.

Astăzi și mâine(14 și 15 mai),  locuitorii din zonă, dar și turiștii, pot face o plimbare cu trenulețul, tras de o locomotivă cu abur, pe o distanță de 8 km, dus-întors, între satele Cornățel și Hosman.

Această porțiune de linie de cale ferată îngustă a fost restaurată de voluntarii de la Asociația Prietenii Mocăniței.

Trenulețul a fost repus în funcțiune, în acest weekend, cu ocazia lansării unei campanii de strângere de fonduri pentru achiziționarea unei locomotive proprii, cea cu care se circulă acum fiind împrumutată de la o companie de turism feroviar din Munții Apuseni.

Pentru cei care doresc sa faca o plimbare cu vechea Mocanita de pe Valea Hârtibaciului, ea va circula astăzi din oră în oră, cu plecare din gara Cornățel,  până la ora 17 , iar mâine până la ora 15.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, dar cei care vor să ajute cu mai mult la readucerea la viață a mocăniței pot face și donații în urna special amplasată , la plecare, în gara din satul Cornățel.

Foto: Mocanita. Sursa foto: Carmen Vulcan.


Etichete mocanitavalea hartibaciuluisibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live