Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

14 August 2016
Vizualizari: 874
Comentează add

La maratonul Via-Maria-Theresia au participat de două ori mai mulţi amatori de mişcare decât în 2014, când a fost prima ediţie.

Mobilizare pentru Cuminţenia Pământului

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

Cumin'enia Pământului. Foto: Arhivă.

Mobilizare pentru Cuminţenia Pământului.

Şapte sute de concurenţi şi 160 de voluntari au participat ieri la un maraton în Munţii Călimani.

Organizatorii i-au îndemnat pe concurenţi şi pe spectatori să doneze bani pentru achiziţionarea sculpturii lui Brâncuşi.

Banii strânşi au fost puşi în urne, dar nu se ştie deocamdată suma, pentru că probele s-au terminat târziu, iar azi se va desfăşura proba de ultramaraton.

La maratonul Via-Maria-Theresia au participat de două ori mai mulţi amatori de mişcare decât în 2014, când a fost prima ediţie.

Preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlamnn Uşeriu - "Am avut la prima ediţie, ceea ce oricum a fost foarte spectaculos, peste 400 de participanţi voluntari, cei care au concurat. Anul acesta am refuzat 450, ca să rămânm cu picioarele pe pământ şi să nu facem ceva mai mult de puterile noastre, decât putem noi să organizăm".

Anul acesta, concursul a cuprins probe de semimaraton, maraton, ultra maraton, dar şi de drumeţie şi triatlon. spre deosebire de celelalte două ediţii în care alergătorii au plătit o taxă de participare, anul acesta Tăşuleasa Social i-a invitat să doneze bani în cadrul campaniei naţionale de achiziţionare a operei lui Constantin Brâncuşi.

Toate probele s-au desfăşurat pe un vechi drum militar construit de austrieci acum două secole, între Transilvania şi Bucovina.


Etichete mobilizarecumintenia pamantuluiconcurentimuntii calimanimaratonbucovina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live