Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Noiembrie 2019
Vizualizari: 777
Comentează add

Reprezentantul Declic, Antoniu Bumb, vrea să-i înmâneze procurorului general interimar petiţia prin care cei 30.000 de semnatari solicită o anchetă imparțială.

"Moartea pădurarului Liviu Pop să fie anchetată de procurori din București"

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Membrii comunităţii Declic îi cer lui Bogdan Licu, procurorului general interimar, ca ancheta în cazul morţii pădurarului maramureşean Liviu Pop să fie preluată de procurorii din Capitală.
 
Ei s-au adunat astăzi în faţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a recrea scena morţii lui Liviu Pop şi a altor cinci pădurari ucişi în ultimii ani pentru că încercau să apere pădurea.
 
Reprezentantul Declic, Antoniu Bumb, intenționează să se întâlnească cu procurorul general interimar pentru a-i înmâna petiţia prin care cei 30.000 de semnatari solicită o anchetă imparţială.
 
"Este un mesaj despre șase pădurari pe care i-am marcat simbolic aici, prin niște siluete, șase oameni care au murit încercând să apere pădurea. Este vorba despre alți 650 de pădurari care au fost bătuți crunt în pădure de mafia lemnului. Este vorba despre familiile acestor oameni. Este vorba de comunități răvășite, comunități distruse, comunități care trăiesc în teroare, pentru că există mafia lemnului. Este vorba despre un fenomen extrem de grav care poate fi oprit doar dacă autoritățile transmit un semnal puternic. Asta cerem astăzi, aici. Avem nevoie de niște răspunsuri, trebuie ca această anchetă să fie imparțială", a declarat Antoniu Bumb.
 

Etichete Bogdan Licu,Liviu PoppadurarucisMaramureșDeclic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live