Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

3 Februarie 2011
Vizualizari: 2649
Comentează add

Slujba înmormântării oficiate joi 3 februarie 2011 de Patriarhul Daniel al BOR împreună cu aproape toţi membrii Sfântului Sinod va fi transmisă în direct la RRA începând cu ora 12.00.

Mitropolitul Bartolomeu Anania înhumat sub altarul Catedralei

remus-radulescu

Foto: Ciprian Iancu

Mitropolitul Bartolomeu va fi înmormântat în cripta ierarhilor de sub altarul Catedralei Mitropolitane din Cluj Napoca, iar peste sicriul său va fi turnat pământ adus de la Mănăstirea Nicula, conform dorinţei ierarhului exprimate în testament.

Piatra de mormânt este simplă şi pe ea scrie: "Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu 1921-2011". Piatra şi-a pregătit-o însuşi mitropolitul în urmă cu 15 ani, din banii obţinuţi la un premiu literar, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Clujului, preotul Bogdan Ivanov.În cripta de sub altarul catedralei mai sunt înmormântaţi doi ierarhi: episcopul Nicolae Ivan, ctitorul catedralei, decedat în 1936, şi arhiepiscopul Teofil Herineanu, decedat în 1992.

După slujba de înmormântare care va avea loc în interiorul bisericii, sicriul cu trupul neînsufleţit al Mitropolitului Bartolomeu va fi purtat în procesiune în jurul catedralei, după care va fi coborât în criptă.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a pregătit 12 000 de colaci pentru a fi împărţiţi pentru pomenirea sufletului celui adormit participanţilor la înmormântare.

Arhiepiscopia se aşteaptă ca 10 000 de credincioşi să fie prezenţi în Piaţa Avram Iancu din Cluj Napoca pentru a lua parte la înmormântarea Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Până în dimineaţa zilei de 3 februarie, aproape 15 000 de persoane au trecut pe la căpătâiul  Mitropolitului pentru a-şi lua rămas bun.


Etichete AnaniainmormantarecriptacatedralaCluj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live