Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu, corespondent RRA în Marea Britanie

21 Octombrie 2012
Vizualizari: 1467
Comentează add

Principalele oraşe în care oamenii au protestat faţă de măsurile de austeritate, coordonaţi de lideri sindicali,au fost Londra, Belfast şi Glasgow.

Mitinguri de protest în Marea Britanie

dan-vasiliu-corespondent-rra-in-marea-britanie

Mitinguri de protest în Marea Britanie. Foto: Xinhua.

Mii de persoane au ieşit în stradă în Marea Britanie pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului.

Principalele oraşe în care prostestatarii, coordonaţi de lideri sindicali, s-au mobilizat  au fost Londra, Belfast şi Glasgow.

Peste 250 de autocare au adus mii de sindicalişti din sudul şi centrul ţării, în timp ce în nord protestarii s-au reunit la Glasgow.

De asemenea, mii de persoane au ieşit şi pe străzile din Belfast, pentru a protesta împotriva programului de austeritate al guvernului care, în opinia lor, nu se justific, în condiţiile în care economia reintră în recesiune, iar lipsa creşterii economice alungă investitorii.

"Cred că acest miting trimite un mesaj puternic şi anume că politicile guvernamentale au dat greş", spune secretarul general al Congresului Sindicatelor, Brandon Burber.

Milioane de oameni suferă de pe urma acestor politici şi este nevoie de o schimbare de direcţie, a adăugat liderul sindicaliştilor.

Protestul vine la scurt timp după ce ministrul de finanţe, George Osborne, a anunţat noi măsuri de austeritate care vor afecta şi mai mult pe angajaţii din sectorul public sau pe cei care primesc ajutoare sociale.

Printre aceste măsuri se numără şi una care vizează direct salariile din sectorul public.

Acestea sunt deja îngheţate până anul viitor, dar ministrul de finanţe a anunţat că, şi după acea dată, salariile nu vor putea fi majorate cu mai mult de un procent, situaţie care se va aplica cel puţin până în 2015.


Etichete Marea BritanieLondramitingprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live