Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2016
Vizualizari: 1852
Comentează add

Oamenii spun că vor să transmită astfel autorităţilor un semnal de alarmă cu privire la situaţia angajaţilor de la minele din Valea Jiului.

Miting de protest al minerilor din Valea Jiului la Petroşani

radiojurnal

Protest la Petrosani. Foto: Ilie Pintea.

Mitingul de protest organizat astăzi la Petroșani de sindicatele minerilor a adus în centrul municipiului peste 1000 de persoane, iar participanții au vrut să atragă atenția Guvernului asupra situației extrem de grave în care se află mineritul din Valea Jiului.

La protest a luat parte și președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care a declarat că e nevoie de măsuri pe termen lung și de pregătirea unor alternative până la epuizarea rezervelor de cărbune, și a avertizat că reconversia termocentralelor hunedorene pe gaz în loc de huilă nu este o soluție.


Situația Complexului Energetic Hunedoara rămâne în continuare tensionată, mai ales că, după cele două proteste spontane din această săptămână, directorul general Viorel Stancu a demisionat. Administratorul judiciar a început un proces de întocmire a unei noi organigrame, dar deocamdată nu se știe câte persoane vor fi concediate colectiv și nici de unde vor veni banii pentru plățile compensatorii.

FOTO: Protest la Petroșani. Sursa foto: Ilie Pintea.


Etichete proteste in valea jiuluipetrosaniminericomplexul energetic hunedoarainsolventa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live