Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 August 2019
Vizualizari: 679
Comentează add

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit pe generalul-locotenent Volodimir Kravcenko în funcţia de comandant al Operaţiunii Forţelor Unite.

Misiunea militară ucraineană în Donbas are un nou comandant

sergiu-stet

Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit pe generalul-locotenent Volodimir Kravcenko în funcţia de comandant al Operaţiunii Forţelor Unite, misiunea militară a Kievului în Donbas.
 
Prin această decizie, Zelenski l-a schimbat din funcţie pe generalul-locotenent Oleksandr Sirski, numit de fostul preşedinte Petro Poroşenko. Sirski este acum comandant al Forţelor Terestre din cadrul Armatei Ucrainei, decretul privind numirea sa în această funcţie fiind semnat de preşedintele Zelenski pe 5 august.
 
Pe 18 ianuarie 2018, Parlamentul ucrainean a adoptat o lege privind reintegrarea Donbasului, mai exact a teritoriilor separatiste din regiunile Doneţk şi Luhansk. Legea respectivă, care permite armatei ucrainene să folosească forţa pentru a descuraja agresiunea Federaţiei Ruse în cele două regiuni, a schimbat inclusiv formatul misiunii militare desfăşurate de armata Kievului în Donbas.
 
Prin această lege, Operaţiunea Antiteroristă din Donbas, lansată de autorităţile ucrainene în primăvara anului 2014, a fost transformată în Operaţiunea Forţelor Unite.

Etichete DonbasUcrainaVolodimir Zelenski,Volodimir KravcenkoOleksandr SirskiPetro Poroşenko

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live