Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Februarie 2015
Vizualizari: 1086
Comentează add

Finanţatorii internaţionali vor reluarea calendarului de creştere a preţului la gazele naturale pentru populaţie, în timp ce guvernul nu vrea să renunţe la îngheţarea tarifelor.

Misiunea de evaluare FMI, la final

radiojurnal

Foto: Arhivă. 

Autorităţile de la Bucureşti au astăzi ultimele discuţii cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional şi a Comisiei Europene, înaintea încheierii acestei misiuni de evaluare. 

Acordul cu România, care ar urma să se încheie în luna septembrie, este suspendat din vara anului trecut, iar după două săptămâni de negocieri, au mai rămas şi acum probleme în divergenţă. 
 
Finanţatorii internaţionali vor reluarea calendarului de creştere a preţului la gazele naturale pentru populaţie, în timp ce guvernul nu vrea să renunţe la îngheţarea tarifelor pentru cel puţin şase luni. 
 
Sunt aşteptate precizări legate de stadiul discuţiilor cu FMI de la primul-ministru Victor Ponta şi de la ministrul finanţelor, Darius Vâlcov.
 
Ei urmează să facă peste puţin timp declaraţii de presă la Palatul Parlamentului, pe care Radio România Actualităţi intenţionează să le transmită în direct. 
 
Delegaţia FMI şi a Comisiei Europene urmează să fie primită diseară şi la Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

Etichete FMIComisia EuropeanăFinanţatorii internaţionaliguvernVictor Pontaministrul finanţelorDarius VâlcovKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live