Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

9 Decembrie 2019
Vizualizari: 379
Comentează add

Mişcarea grevistă din Franţa continuă

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 Foto Arhiva- Thomas SAMSON / AFP

Mișcarea grevistă din Franța împotriva schimbării sistemului de pensii continuă; pentru a cincea zi consecutiv blocajele din transport sunt un calvar pentru cetățeni și un test important pentru determinarea guvernanților care ar urma să prezinte miercuri detaliile reformei.

Corespondenta Radio România Daniela Coman transmite de la Paris.

Reporter: Cele mai mari probleme de a ajunge astăzi la serviciu le-au avut cei care locuiesc sau lucrează în regiunea pariziană, unde transportul în comun este asigurat în mică parte.

Orarul și așa destul de perturbat a fost afectat de o acțiune a unui grup de greviști care la primele ore ale dimineții a blocat o autobază, împiedicându-i pe șoferii negreviști să plece cu autobuzele pe traseu.

A fost nevoie de intervenția poliției pentru a-i dispersa. La Paris și pe cele două șosele de centură ambuteiajele cumulate atingeau aproape 700 de km în jurul orei 8:00, mai mult decât dublul unei zile obișnuite; în condițiile unei ploi torențiale care a căzut toată dimineața și cei care ar fi vrut să se deplaseze cu bicicleta sau pe jos au plecat până la urmă la serviciu tot cu mașina.

A fost o dimineaţă foarte complicată nu numai în regiunea pariziană, ci și la intrările în marile orașe din cauză că nu circulă decât între 15 și 20 la sută din trenuri.

Angajații de la Muzeul Luvru au declarat și ei grevă astăzi când porțile nu se vor deschide pentru vizitatori.

În transporturi, situația va rămâne neschimbată până miercuri cel puțin, când este așteptată prezentarea în detaliu a proiectului de lege privind reforma pensiilor de către premierul Edouard Phillippe.

Până atunci, astăzi după amiază ministrul responsabil cu această reformă și cel al sănătății și securității sociale au prevăzute noi discuții cu partenerii sociali. Liderii de sindicat nu încetează însă să declare cu fiecare ocazie că nu există marjă pentru niciun fel de negociere dacă guvernul nu renunță definitiv la ideea unui sistem de pensii bazat pe puncte acumulate de-a lungul întregii perioade active.


Etichete Frantagreva

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live