Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2022
Vizualizari: 384
Comentează add

Secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, a declarat că summitul NATO va aduce veşti bune pentru România, dar şi pentru Ucraina.

Mircea Geoană: Summitul NATO va aduce veşti bune pentru România

radiojurnal

  Foto: Arhivă/ Radio România

La summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid, regiunea Mării Negre va fi recunoscută ca având o importanţă strategică în apărarea colectivă, iar grupurile de luptă din România şi alte ţări estice pot fi ridicate la rang de brigadă, precizează surse politice citate de redactorul RRA Oana Bâlă.
 
Discuţiile din capitala Spaniei vor viza şi cererile Finlandei şi Suediei de aderare la NATO, dar nu se prefigurează o decizie în acest sens, din cauza blocajului exprimat de Turcia.
 
Secretarul general adjunct al Alianţei, Mircea Geoană, a declarat că summitul NATO va aduce veşti bune pentru România, dar şi pentru Ucraina, pentru relaţia transatlantică şi pentru Alianţă în sine.
 
Mircea Geoană: Din punct de  vedere militar şi de securitate, România va avea datorită faptului că Rusia este un actor imprevizibil şi agresiv, aceaşi calitate a securităţii naţionale cum o are Germania sau Belgia. Nu va fi nici un fel de diferenţă între ceea ce are NATO pe flancul estic şi ceea ce are deja NATO în Europa de Vest. Este oschimbare fundamentală. Săptămâna viitoare mergem la Madrid la summituil NATO şi aşteptăm veşti istorice pentru România.

Etichete summit natoMircea Geoană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live