Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

17 Iulie 2019
Vizualizari: 413
Comentează add

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general.

Mircea Geoană secretar general adjunct al NATO

radu-dobritoiu

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general, informează un comunicat postat miercuri pe site-ul NATO. El o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din octombrie 2016.

'Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt', a declarat Stoltenberg, citat în comunicat. 'Îi sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller.

Aptitudinile ei diplomatice şi expertiza ei în securitate politică au fost de nepreţuit pentru Alianţă, într-un context în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil', a adăugat Jens Stoltenberg potrivit comunicatului NATO.

Mircea Geoană a avut o reacţie şi pe contul său de Twiiter.

Mircea Geoană spune că numirea sa în funcţia de secretar general adjunct reprezintă o mare provocare, dar şi o mare oportunitate de a servi Alianţei Nord Atlantice, care asigură siguranţă pentru aproape un miliard de oameni.

Mircea Geoană a mai scris pe Twitter că

"De-a lungul întregii cariere am fost un avocat al legăturii transatlantice și al integrării euro-atlantice a României, așa că sunt cu adevărat onorat să fiu primul român care va fi numit în acest post-cheie. Aceasta este, de asemenea, o recunoaștere a contribuției puternice a României la NATO."

In aceste zile secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg efectuează o vizită oficială în Canada.


Etichete Mircea Geoana NATOnumire Mircea Geoana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live