Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 251
Comentează add

Mircea Geoană: NATO va avea o postură de apărare şi descurajare omogenă

carmen-gavrila

   Foto: Arhivă/ Radio România

NATO va avea o postură de apărare şi descurajare omogenă, a anunţat astăzi Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, la un briefing de presă.

Este vorba despre un concept numit "apărare şi descurajare pentru zona euroatlantică" care este acum în dezbatere în Alianţă. La o întrebare Radio România privind fragmentarea apărării pe flancul estic, Mircea Geoană a precizat că Marea Neagră este inclusă în această primă mare evaluare completă a securităţii Alianţei Nord-Atlantice din ultimii 40-50 de ani.

Mircea Geoană: Este pentru prima dată când tot ce înseamnă amenințări la adresa securității celor 30 de state aliate - un miliard de oameni, aproape, pe care îi avem în grijă pentru a le proteja pacea, securitatea și prosperitatea - este evaluată de o manieră omogenă. Pe şapte zone geografice, în care Marea Neagră și Europa de Sud-Est reprezintă unul din cele şapte, cred că atunci, poate și aceste mici diferențe, mai degrabă de natură tactică decât strategică, vor fi luate în calcul și vom avea un răspuns omogen, complet în toate direcțiile.
 
(PH)
 

Etichete NATOsecretarul General Adjunct al NATOMircea Geoană(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live