Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Aprilie 2021
Vizualizari: 393
Comentează add

Aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică a adus şi aderarea la Uniunea Europeană, consideră secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Mircea Geoană: Aderarea României la NATO a adus și aderarea la UE Mircea Geoană: Aderarea României la NATO a adus și aderarea la UE - Conține audio

radiojurnal

    Foto: Arhivă/ Radio România

Se împlinesc zilele acestea 17 ani de la aderarea României la NATO. Mâine este marcată sărbătoarea cunoscută sub numele de "Ziua NATO în România".

Aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică a adus şi aderarea la Uniunea Europeană, consideră secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Într-un interviu la Radio România Actualităţi, responsabilul a vorbit despre beneficiile pe care le-au adus aceste aderări. Pe lângă avantajele de securitate, România a avut parte şi de o creştere a Produsului Intern Brut de peste 300%, a spus Mircea Geoană în cadrul emisiunii "Jurnal militar":

Mircea Geoană: Aderarea la NATO a atras după sine şi aderarea la UE. Nu cred că Uniunea Europeană îşi lărgea graniţele pentru noii veniţi dacă nu eram înainte în NATO. Mă uitam puțin peste câteva cifre economice, pentru că, până la urmă, şi efetcul în viaţa oamenilor este important. În 2004, România avea un PIB de 75 de miliarde de dolari, în 2020, avea 250 de miliarde de dolari, o creștere de peste 300%. Saltul este excepţional şi putem spune cu toţii, toţi cei care au muncit, militarii noștri, care merită aprecierea noastră excepţională, că acel moment de istorie pozitivă a națiunii române a continuat și trebuie să continue.

AUDIO: Interviul acordat Jurnalului militar de adjunctul secretarului general al NATO, Mircea Geoană.Etichete secretarul general adjunct al NATOMircea GeoanăNATOUEaderare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live