Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

6 Ianuarie 2020
Vizualizari: 372
Comentează add

Mircea Beuran nu va mai conduce secţia de chirurgie de la Floreasca

adriana-turea

Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Foto: Wikipedia.

Eroarea umană a stat la baza incidentului de la Spitalul Floreasca din capitală unde o pacientă a murit, luna trecută, după ce a suferit arsuri pe masa de operaţie în timpul unei intervenţii chirugicale.

Este principala concluzie a raportului înaintat, astăzi, Ministerului Sănătăţii de conducerea unităţii. Adriana Turea are detalii:

Reporter: Crecetările administrative arată că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că profesor doctor Mircea Beuran, ca şef al Secţiei clinice de chirurgie 3, a încălcat zece obligaţii din cele 33 asumate prin contractul de administrare al secţiei.

Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, decizia încetării contractului de administrare a profesor doctor Mircea Beuran în calitatea de şef al Secţiei clinice de chirurgie 3.

De asemenea, Inspecţia Sanitară de Stat a sancţionat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât şi întreaga echipă operatorie de la asistent până la conducătorul echipei, cuamtumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Minisiterul Sănătăţii va prezenta, mâine, concluziile propriului raport, instrumentat de Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii.

 


Etichete Spitalul FloreascaMircea Beuranpacienta arsadeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live