Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

28 Iulie 2009
Vizualizari: 1626
Comentează add

Plenul Parlamentului a hotărât constituirea unei comisii de anchetă în cazul unor sume cheltuite de Ministerul Turismului.

Ministrul turismului, în vizorul comisiei parlamentare de anchetă

ionut-dragu

Reprezentanţii PNL şi PSD, cei care au votat pentru constituirea comisiei de anchetă, au susţinut că ministerul condus de Elena Udrea ar fi derulat într-o manieră netransparentă anumite campanii şi programe. Bogdan Olteanu, deputat PNL, a solicitat înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru "a verifica legalitatea cheltuirii banilor publici, precum şi modul în care s-au derulat şi încheiat contractele de publicitate în cadrul programelor de promovare a turismului şi a imaginii României de către ministerul de resort".

În replică, Elena Udrea a declarat că nu are nimic împotriva înfiinţării acestei comisii. În schimb, ministrul Udrea a propus înfiinţarea altor comisii, care să cerceteze cum au fost angajate cheltuielile la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, unde aproximativ 10 milioane de euro au fost cheltuite pe servicii de publicitate. De asemenea "la Ministerul Muncii, condus de un alt coleg PSD, peste 10 milioane de euro s-au cheltuit pentru o campanie de publicitate" a mai declarat Elena Udrea. Aceasta mai speră că până la alegerile prezidenţiale "să trecem la verificarea activităţii ministerelor pe perioada în care a guvernat PNL".

Parlamentul ar putea înfiinţa în acest fel o comisie, care să ancheteze modul în care fostul ministru al sănătăţii, dl Eugen Nicolaescu, a cheltuit 240 de milioane de euro pentru programul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei.


Etichete elena udreaministrul turismuluicomisie de anchetacomisie parlamentaraparlamenteugen nicolăescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live