Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 05 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 417
Comentează add

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă investiții, atât în spitalele clinice de urgență, cât și în cele municipale și orășenești.

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă investiții

radiojurnal

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea

Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă investiții, atât în spitalele clinice de urgență, cât și în cele municipale și orășenești.

Ea a precizat că anul acesta bugetul pentru investiții al ministerului depășește un miliard de lei, față de aproximativ 200 de milioane, cât a fost anul trecut. Investițiile constau în lucrări de construcție, extindere și reamenajare necesare în unele spitale, precum și în echipamente și aparatură de înaltă performanță, în alte spitale din țară.

Ministrul sănătății a precizat că din banii prevăzuți în acordul cu Banca Mondială România a beneficiat de fonduri totale în valoare de 79 de milioane de euro, din care mai bine de jumătate în 2018.

Sorina Pintea spune că anul acesta sunt deja angajate investiții în valoare totală de 63 de milioane de euro.


Sorina Pintea: În 2019 vor fi construite două unități de primiri urgențe, una la Oradea, 2,8 milioane de euro, iar o unitate de primiri urgențe la Brașov, în valoare de 2,2 milioane de euro; de asemenea anul acesta va fi finalizat buncărul pentru radioterapie al Institutului Oncologic Cluj, în valoare de 1,1 milioane de euro, iar în parteneriat cu autoritățile locale vor fi finanțate proiectele tehnice, lucrări de construcții, pentru dezvoltarea în continuare a rețelei de radioterapie în Târgu Mureș, Timișoara, Iași, Institutul Oncologic București, în valoare de 8 milioane de euro. Tot în cadrul proiectului cu Banca Mondială vor continua achizițiile de echipamente medicale și aparatură de înaltă performanță pentru dotarea spitalelor județene, dar și a spitalelor de suport.


Etichete ministrul sanatatiisorina pinteainvestitiispitalebuget

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live