Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 237
Comentează add

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, împreună cu responsabilii locali, a decis astăzi la Constanța extinderea capacității de terapie intensivă în trei spitale din județ.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, la Constanţa

sorin-cealera-constanta

Foto: Sorin Cealera.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, împreună cu responsabilii locali, a decis astăzi la Constanța extinderea capacității de terapie intensivă în trei spitale din județ.

Nelu Tătaru face o evaluare a situației pandemice în județul Constanța, dar și în întreaga regiune sud-est.

Rata incidenței cumulate a cazurilor COVID la mia de locuitori în ultimele 14 zile este de 1,56 la nivelul județului Constanța și de 2,67 în municipiul Constanța.

În urma evaluării făcute astăzi cu managerii unităţilor medicale şi autorităţile judeţene şi locale s-a decis extinderea capacitățiii de terapie intensivă cu 14 paturi la Spitalul Județean de Urgență Constanța, cu 12 paturi la Spitalul de pneumoftiziologie Palazu Mare, unitate secundară COVID, și cu șapte paturi la Spitalul Municipal Mangalia, unitate suport. O măsură care se aplică la nivel național în funcție de evoluția pandemică.


Ministrul Nelu Tătaru: În acest moment avem pentru terapie intensivă 1.200 de paturi, cu extensie până la 1.500. Noi pregătim și pentru viitor în vederea unei evoluții nefavorabile în care vom avea un număr crescut de cazuri cum suntem astăzi la Constanța. Avem trei-patru săptămâni grele, avem trei-patru săptămâni în care încercăm să limităm creșterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. În contextul în care vedem în toată Europa numărul de cazuri crescând de la o zi la alta, în care vedem lockdown-uri, în care vedem reimpuneri de restricții, haideți să participăm cu toți la scăderea numărului de cazuri!


Reporter: Spitalele private s-ar putea alătura şi ele acestui efort comun dacă va fi nevoie, a declarat Nelu Tătaru, care spune că deocamdată nu se pune problema aplicării restricțiilor pentru întreaga țară și a unui lockdown de sărbători.


Nelu Tătaru: Noi mergem efectiv pe măsuri locale. Ieri am avut 21 de județe cu peste 100 de cazuri, avem peste 3 indicele, șase județe, avem acele reguli, avem acele hotărâri de guvern sau hotărâri de comitet naţional pentru situaţii de urgenţă în care după evaluarea DSP avem 48 de ore în care putem vedea evoluţia şi putem impune acele restricții.

(RS)


Etichete nelu tataruconstanta(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live