Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

5 Aprilie 2020
Vizualizari: 869
Comentează add

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a fost astăzi la Constanța, unul dintre orașele mari cu peste 100 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, la Constanța

sorin-cealera-constanta

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, la Constanța. Foto: Sorin Cealera.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a fost astăzi la Constanța, unul dintre orașele mari cu peste 100 de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

El avertizează că afluxul mare de cetățeni din exterior ar putea transforma acest oraș într-un focar de COVID-19, ca la Suceava, dacă nu se vor respecta toate măsurile de prevenție impuse de autorități. În Constanța sunt peste 800 de persoane în carantină, 77 de cadre medicale în izolare și alte 8 infectate cu COVID-19.

Ministrul sănătății a inspectat astăzi Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt tratate în acest moment toate cele 114 persoane confirmate cu COVID-19 din județul Constanța, Centrul de carantinare de la Techirghiol, unde se află 450 de cetățeni repatriați, Spitalul mobil de pe Stadionul Portul și Spitalul Județean de Urgență.


Nelu Tătaru: Am vrut să mă asigur că nu ajungem la ce s-a întâmplat la Suceava. La Suceava este un focar pierdut de sub control, pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior şi care poate să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă. Voi merge peste tot unde avem peste 100 de cazuri confirmate.

În Constanța au fost confrimate două decese din cauza COVID-19. Tratamentul aplicat la Spitalul de Boli Infecțioase a avut rezultate bune - în opinia ministrului. Printre cei infectați se află și 3 medici și 5 cadre personal auziliar. Un medic de familie se află la Terapie Intensivă.

Ministrul sănătății a precizat că se face o reevaluare a situației de la Țăndărei, al doilea oraș închis după Suceava, și că deocamdată nu se pune problema intrării altor orașe în carantină.

(RS)


Etichete Ministrul sănătățiineluNelu TătaruConstanțacoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live