Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 408
Comentează add

Ministrul Sănătăţii a făcut o vizită de lucru la Constanța, unul dintre orașele mari cu peste 100 de cazuri.

Ministrul Sănătăţii a făcut o vizită de lucru la Constanța

sorin-cealera-constanta

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, la Constanța. Foto: Sorin Cealera.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, s-a aflat ieri la Constanța, unul dintre orașele mari, cu peste 100 de cazuri confirmate de coronavirus. El a avertizat că fluxul mare de cetățeni din exterior ar putea transforma acest oraș într-un focar de COVID-19, dacă nu se vor respecta toate măsurile de prevenție impuse de autorități. 

Ministrul Sănătății a inspectat Spitalul de Boli Infecțioase, unde sunt tratate în acest moment toate cele 114 persoane confirmate cu COVID-19 din județul Constanța, Centrul de carantinare de la Techirghiol, unde se află 450 cetățeni repatriați, Spitalul mobil de pe stadionul "Portul'' și Spitalul Județean de Urgență.

Nelu Tătaru: Am vrut să mă asigur că nu ajungem la ce s-a întâmplat la Suceava. Suceava este un focar pierdut de sub control pe care încercăm să-l rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, care poate să deranjeze tocmai /.../ făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă. Voi merge peste tot unde avem peste 100 de cazuri confirmate.

În Constanța au fost confirmate două decese din cauza COVID-19. Tratamentul aplicat la Spitalul de Boli Infecțioase a avut rezultate bune, în opinia ministrului. Printre cei infectați se află și trei medici și cinci cadre personal auxiliar, un medic de familie se află la terapie intensivă.

Ministrul Sănătății a precizat că se face o reevaluare a situației de la Țăndărei, al doilea oraș închis după Suceava şi că, deocamdată, nu se pune problema intrării altor orașe în carantină.

(PH)


Etichete vizitasanatate(ph)constanta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live