Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Dumăscu

19 August 2020
Vizualizari: 213
Comentează add

Ministrul N. Tătaru despre normele propuse pentru reluarea școlii #Covid-19

dana-dumascu

Ministrul Nelu Tătaru a spus astăzi că orice sugestie este binevenită, privind măsurile sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19.

Un proiect de ordin de ministru referitor la aprobarea acestor norme a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății. 

Potrivit proiectului, Direcțiile de Sănătate Publică trebuie să informeze, până la data de 7 septembrie, inspectoratele școlare și comitelele pentru situații de urgență cu privire la situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, în funcție de care vor fi luate măsuri pentru începerea școlii.

Decizia privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ va fi transmisă până la data de 10 septembrie.

Conform proiectului, la apariția a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19 în clase diferite ale aceleiași unități de învățământ se suspendă cursurile pe o perioadă de 14 zile de la data de debut a ultimului caz.

În sălile de clasă va trebui să se asigure distanțarea fizică de 1 metru între elevi sau dotarea băncilor cu separator. Elevii, personalul didactic și nedidactic vor purta mască atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației.

Masca nu este obligatorie în cazul preșcolarilor.

Potrivit proiectului, primul triaj zilnic ar trebui efectuat de către părinte acasă prin măsurarea temperaturii și aprecierea stării de sănătate a copilului, în urma căreaia se decide prezentarea la cursuri.

Proiectul prevede și că elevii vor fi primiți în școli, doar dacă părinții semnează o declarație pe propria răspundere privind starea de sănătate a copiilor.

Normele vor intra în vigoare după ce proiectul de lege va trece de parlament.


Etichete invatamantnelu tatarudsp(RS)ministerul sanatatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live