Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EUROATLANTICA (R) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

5 Iulie 2016
Vizualizari: 818
Comentează add

Ministrul muncii a recunoscut că salariile din acest domeniu "sunt uneori sub limita decenţei".

Ministrul muncii, despre majorarea cu 25% a salariilor în administraţie

alina-bordeiasu

Ministrul muncii, Dragoș Pîslaru. Foto: presidency.ro.

Ministerul Muncii aşteaptă grila de salarizare din teritoriu înainte de a discuta despre majorarea cu 25% a salariilor din administraţia publică locală, a declarat astăzi, ministrul de resort, Dragoş Pîslaru.

El a recunoscut că salariile din acest domeniu sunt uneori sub limita decenţei, dar pentru a răspunde solicitărilor angajaţilor, Ministerul Muncii trebuie să identifice resursele financiare necesare.

Dragoş Pîslaru: O cerere de majorare cu 25% a salariilor, în condiţiile în care noi nu ştim care sunt salariile în administraţia publică, va face să pervertească lucrurile exact ca în trecut. O reformă de tipul creşterii salariale nu trebuie făcută cu orice preţ. Este mai bine să ne aşezăm să cumpănim şi să discutăm cum vrem să arate într-adevăr o grilă salarială, care sunt principiile. Avem indemnizaţii şi sporuri care sunt complet haotice în sistem şi au fost date discreţionar. Într-adevăr, pentru administraţia publică locală salariile sunt mult uneori sub decenţa respectivă. Problema nu se pune de vrut, se pune de unde reuşeşti să aloci acele resurse bugetare.

30.000 de funcţionari publici din primării şi consiliile judeţene din toată ţara şi-au început început astăzi programul de lucru cu o grevă de o oră, cerând creşteri salariale, normă de hrană şi vauchere de vacanţă.

Ministrul a promis că revendicările vor fi analizate în zilele următoare, cu sindicatele.


Etichete Dragoş Pîslarusalarizarelimita decenţei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live