Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Iunie 2020
Vizualizari: 252
Comentează add

Ministrul muncii a anunțat cine va primi în continuare șomaj tehnic

radiojurnal

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Foto: Agerpres.

Angajații care lucrează în domeniile încă afectate de restricțiile impuse de pandemie vor primi în continuare șomaj tehnic. Se numără printre acestea cel artistic, restaurantele cu spații închise, creșele și grădinițele, marile centre comerciale sau transportul aerian.
 
Până acum, aproximativ 1.800.000 de angajați și întreprinzători independenții au beneficiat de sprijin financiar în valoare totală de 2.800.000.000 de lei. Prioritatea guvernanților -  spune ministrul muncii, Violeta Alexandru - este acum reluarea activității. Statul va acoperi o parte din cheltuielile cu salariile celor care au fost în șomaj tehnic, dar va încuraja și angajarea șomerilor, a celor care mai au puțin până la pensie sau a celor care s-au întors din străinătate.
 
Violeta Alexandru: Această măsură care constă în acordarea unei sume care merge până la 50% din salariu, până la 2.500 de lei, se adresează și celor care au avut contracte de muncă în străinătate și au fost întrerupte în această perioadă din motive neimputabile lor. Încurajăm angajatorii să-i aibă în vedere, pentru că sunt oameni dispuși să își asume o activitate în România și care au nevoie de o încurajare în acest sens.
 
Măsura va acoperi o perioadă de 12 luni, cu obligația ca angajatorul să mențină fiecare angajat din categoriile anterior menționate pentru o perioadă de încă 12 luni de la terminarea celei pentru care a primit suportul guvernului.
 
(PH)

Etichete ministrul munciiVioleta Alexandrusomaj tehnic(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live