Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Publicitate Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 August 2018
Vizualizari: 364
Comentează add

Patru bărbaţi au fost răniţi de urşi la Băile Tuşnad, în ultima perioadă, ultimul caz fiind înregistrat duminica trecută, când doi tineri au ajuns la spital.

Ministrul Mediului a aprobat împuşcarea a doi urşi din Tuşnad

radiojurnal

  Urs. Foto: pixabay.com.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a aprobat împuşcarea a doi urşi şi relocarea altor cinci din Tuşnad, ca urmare a atacurilor înregistrate asupra unor oameni sau la gospodăriile din zonă.

"Am primit 11 solicitări de la Tuşnad, am emis deja ordin de ministru pentru două recoltări şi pentru cinci dintre ursoaicele care aveau pui am dat ordin de relocare. În momentul în care ordinul este trimis de la Direcţia de Biodiversitate şi este semnat de mine şi este retrimis, bineînţeles, autorităţilor locale, din momentul acela, responsabilul Fondului Cinegetic poate să treacă la acţiune, conform ordinului de derogare", a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Patru bărbaţi au fost răniţi de urşi la Băile Tuşnad, în ultima perioadă, ultimul caz fiind înregistrat duminica trecută, când doi tineri au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de o ursoiacă.

Localnicii din Băile Tuşnad au trimis, săptămâna trecută, o petiţie ministrului mediului în care îi solicită să ia măsuri imediate, întrucât viaţa lor şi a copiilor lor este pusă în pericol permanent şi nu le mai este garantat dreptul la viaţă, la integritate fizică şi la siguranţă.


Etichete Graţiela Gavrilescu,Tuşnadurşifaunăvânătoriatacurăniţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live