Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

9 Decembrie 2016
Vizualizari: 941
Comentează add

Participanţii la conferinţa ministerială a OSCE, de la Hamburg, au transmis clar Moscovei că este nevoie de o revenire la respectarea principiilor de bază ale organizaţiei.

Ministrul Lazăr Comănescu, declarații pentru RRA la finalul reuniunii OSCE

carmen-gavrila

Ministrul român de externe, Lazăr Comănescu. Foto: mae.ro.

Participanţii la conferinţa ministerială a OSCE, de la Hamburg, au transmis clar Moscovei că este nevoie de o revenire la respectarea principiilor de bază ale organizaţiei.

Precizarea a fost făcută, în exclusivitate pentru Radio România, de către ministrul de externe, Lazăr Comănescu, la încheierea reuniunii la care a participat şi omologul său rus, Serghei Lavrov.

În ce priveşte controlul armamentelor în Europa, Lazăr Comănescu a precizat că OSCE trebuie să aibă rolul central.

Lazăr Comănescu: Aş spune că mesajul acesta al necesităţii revenirii la respectul principiilor cred că a fost bine auzit şi înţeles.

Reporter: Rusia ar cam vrea alte formate în ce priveşte controlul armamentelor, ceea ce ar însemna alte negocieri, de pe alte poziţii.

Lazăr Comănescu: A fost o discuţie pe această temă, inclusiv aşa într-un cadru informal. În ceeea ce mă priveşte, dar nu numai eu, ci şi alţi participanţi, considerăm că o revigorare a negocierilor /.../ controlul armamentului în Europa este binevenită, dar ca să poată să fie un demers de succes, este extrem de important ca rolul central în acest demers să rămână în OSCE, cu atât mai mult cu cât în OSCE există formate care au atribuţii şi au menirea, tocmai, să contribuie la acest demers. Discuţiile vor continua... o revigorare a eforturilor vizând controlul armamentelor în Europa, care să se deruleze pe baza principiilor consacrate, inclusiv consimţământul statelor gazdă, apropo de prezenţă militară şi aşa mai departe, să fie respectat.


Etichete exclusiv radiooscelazar comanescumaedeclaratiirusiaserghei lavrov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live