Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

15 Septembrie 2016
Vizualizari: 1068
Comentează add

Ministrul Raluca Prună a vorbit, între altele, despre importanţa procedurii de extrădare nu numai cu Israelul şi a evocat, de asemenea, problema restituirilor.

Ministrul justiției Raluca Prună, întâlnire cu omologul său din Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Ministrul justiției, Raluca Prună (stânga) și şi omologul său israelian, Ayeled Shaked. Foto: facebook.com/Raluca-Alexandra-Prună.

Ministrul român al justiţiei, Raluca Prună, şi omologul său israelian, Ayeled Shaked, au semnat, astăzi, o declaraţie comună care pune bazele unei cooperări judiciare extinse între cele două ţări.

În interviul acordat în exclusivitate corespondentului nostru, Dragoş Ciocîrlan, ministrul Raluca Prună a vorbit, între altele, despre importanţa procedurii de extrădare nu numai cu Israelul şi a evocat, de asemenea, problema restituirilor.

Raluca Prună: Cred că ceea ce, de exemplu, România are de învăţat de la Israel este în materia codului deontologic pentru magistraţi, pe care Israelul îl are şi care este un cod foarte bine elaborat, foarte flexibil şi care, în acelaşi timp, stabileşte obligaţii foarte clare, o obligaţie de rezervă, de exemplu, pentru judecători. Ceea ce am mai discutat ce este important în cooperarea aceasta judiciară este chestiunea extrădărilor. Suntem în situaţia, nu numai cu statul Israel, dar şi cu alte state în care, fie România, fie cealaltă parte, este necesar să ceară extrădarea anumitor cetăţeni, care se află în proceduri judiciare în statul român, în cazul nostru. Şi acest timp de cooperare este, credem noi, important şi în privinţa relaţiei cu Israelul. Am mai discutat despre cum putem îmbunătăţi relaţia dintre cele două state în materia restituirii despăgubirilor pentru proprietăţi, pentru supravieţuitorii Holocaustului, de asemenea. Însă, aici n-aş vrea să intru foarte mult în detalii pentru că, la ora la care vorbim în Israel se află şi şeful ANRP-ului.

Reporter: Aţi discutat şi despre dosarul Black Cube?

Raluca Prună: Nu, nu am discutat deloc despre dosarul Black Cube şi nici nu am fi putut discuta, pentru că este un dosar în curs, iar poziţia mea constantă, ca ministru, este că niciodată nu voi discuta despre un dosar care se află în derulare.


Etichete cooperare romania israelministrul justitieiraluca prunaayeled shakedblack cubeanrp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live