Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

25 Iunie 2019
Vizualizari: 334
Comentează add

Ministrul apărării naționale, la sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Agenției Europene de Apărare.

Ministrul Gaberiel Leş participă la Bruxelles la aniversarea AEA

radu-dobritoiu

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat marți, 25 iunie, la Bruxelles, alături de șeful Agenției Europene de Apărare, Federica Mogherini și directorul executiv, Jorge Domecq, la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 15 ani de la înființarea Agenției, ceremonie organizată la sediul acesteia din capitala Belgiei.

În cadrul discursului susținut ca reprezentant al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, ministrul Leș a apreciat rolul central al Agenției Europeane de Apărare în cadrul eforturilor UE în direcția securității și apărării, se precizează în comunicatul de presă primit de la MApN.

Totodată, ministrul a reafirmat relația excelentă de colaborare cu EDA avută pe perioada deținerii de către România a Președinției Consiliului UE, și și-a exprimat convingerea că relația de colaborare va continua la același nivel și în viitor, contribuind astfel substanțial la dezvoltarea inițiativelor comune în domeniul apărării.

Agenția Europeană de Apărare (EDA) a fost înființată în anul 2004 la Bruxelles ca agenție interguvernamentală a Consiliului Uniunii Europene, cu sediul la Bruxelles.

Agenția are în prezent 27 State Membre semnatare (toate statele membre ale UE, cu excepția Danemarcei).

La EDA lucrează aproximativ 170 persoane, la care se adaugă o rețea națională de experți din țările membre de peste 2500 de persoane.

Agenția este condusă din anul 2015 de către Jorge Domecq, Director Executiv, sub autoritatea Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.


Etichete Aniversare EDAministrul Gabriel Les

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live