Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 Martie 2022
Vizualizari: 416
Comentează add

Ministrul francez de interne a fost în punctul de trecere a frontierei Siret și a vizitat și tabăra pentru refugiați din oraș.

Ministrul francez de interne a fost în vama Siret

florin-lepadatu

  FOTO: Mihaela Buculei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - România primește, în continuare, sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina - a dat asigurări ministrul francez de interne, care a văzut felul în care se desfășoară acțiunile de primire a cetățenilor care fug din zonele de conflict din țara vecină, la granița de nord a României.

Din Suceava transmite corespondenta RRA Mihaela Buculei: "Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a fost astăzi în punctul de trecere a frontierei Siret, dar a vizitat și tabăra pentru refugiați din orașul Siret.


Gérald Darmanin: "Săptămâna trecută, în Consiliul European, pentru că Franța prezidează, am făcut pași concreți de solidaritate pentru Ucraina, am declanșat procedura de coordonare umanitară, ajutorare, care permite sosirea a tone și tone de medicamente, îmbrăcăminte și hrană, și, totodată, am accelerat Mecanismul Umanitar, dar și Mecanismul de Protecție. Toate persoanele vor avea acces la îngrijire medicală, la școlarizarea copiilor, la autorizarea pentru muncă, dar și la asigurări sociale."

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a venit însoțit de ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, și de ministrul român de interne, Lucian Bode. Acesta a spus că, pe lângă situația refugiaților care  ajung prin punctul de trecere a frontierei Siret în România, în discuții au fost abordate probleme legate de aderarea la spațiul Schengen, care e pentru România reprezintă un obiectiv major.


Lucian Bode: "Așa cum a putut constata și domnul ministru, modul în care autoritățile române au reacționat în această criză umanitară reprezintă un nou exemplu concret în privința capacității noastre de a oferi un răspuns imediat și eficient atunci când situația o impune."


Etichete vama siretucrainenirefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live